oameni extraordinari – pretul invataturilor

vorbesc de acei oameni care au putinta sa predea altora avand grija de ‘elevi’ sa nu se arda cu prea multa cunoastere insetati fiind..

valoarea adevarului predat este data de nevoia constienta a celui care vrea sa invete. sunt destule cazuri in care au fost oferite in dar invataturi si pentru ca au fost spuse fara ‘plata’ nu au ‘efectul’ asteptat. tehnici, sfaturi, povesti, carti si altele sunt printre darurile care se predau in zilele noastre.

in principiu iata cum puteti deosebi drumurile care au inima, de cercuri in care aveti iluzia ca inaintati.

– omul, sistemul promovat va invata sa cautati in interiorul vostru? daca da, atunci sunteti pe un drum cu inima. va veti cunoaste pe voi insiva si apoi veti cunoaste si pe cei din jur si mai mult poate. este ok ca invatatorii sa testeze elevii, fie prin preturi mai mari, fie prin acordarea de grade dupa un timp indelungat. asa se vede cine e vrednic de lumina respectand conditia de mai sus.

din pacate societatea ‘moderna’ este plina de oameni care predau drumuri in cercuri, iluzii pe bani frumosi imitand tehnici comerciale pe principiul daca cerem mult, adaugam automat si valoare.

domenii unde intalniti drumuri: artele martiale, cai de dezvoltare personala, nlp, reiki si altele. ati platit intretinerea si mancarea dintr-un curs de nlp? sau din taxa perceputa la salile de arte martiale? acei oameni sunt mereu acolo, acceptand cu bunavointa sa ofere ce stiu ei mai bine. aplicati tehnica celuilalt din pozitii perceptuale/nlp. faceti schimb cu cel care preda la curs.. in zilele de dinainte cat si in cele de dupa.

discerneti bine ce invatati, caci si dezvatul costa mai apoi.

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s