arendasul, cel ce sfideaza moartea, Sophia – visatul pe aripile intentiei

nu pot scrie mai clar pentru ca trebuie mai mult studiat, dar aduc in vedere anumite legaturi adevarate care pot reflecta adevarul.

arendasul (cel care sfideaza moartea) despre care vorbeste castaneda, dezvaluie o tehnica prin care poti calatorii pe aripile intentiei in visul altcuiva (intentionat/generat). in functie de puterea celui care intentioneaza visul (o lumea noua practic) el poate muta punctele de asamblare ale altor oameni, intr-o pozitie fixa care sa faca acel “vis intentionat” real pentru ceilalti care ajung in acel vis. (dusi de voie sau nevoie).

Sophia, zeita intelepciunii,  incercand sa cuprinda maretia Tatalui, cade in greseala, apoi pedepsita de/cu ajutorul Separator(ului), in universul nostru pe care il stim, fiind inchisa in universul material. Ea da nastere (intentioneaza) alte fiinte printre care si Demiurgul, altii zei , ingeri, alte fiinte cu puteri supranaturale.

alta asemanare gasim in legendele Olimpului, unde anumiti zei zeite, atena de exemplu, se naste din fruntea (mintea) lui zeus, fiind intentionata.

asemenei arendasului, Sophia “viseaza” imaginand oameni care gandesc, intentioneaza in vis toate lucrurile “reale” si materiale.

cu cat punctul de asamblare este mai fix, cu atat mai mult lumea pare “reala” si astfel astfel apare Uitarea. in contramasura in acest Vis (lumea noastra) au intrat altii Fii ai Tatalui, impreuna cu Logosul (care slabeste Uitarea), care au incercat in diverse forme sa spuna, ca Lumea mea nu este de aici, imparatia Tatalui nu este de aici/ Inoiti-va Mintea/ Trebuie sa renasteti cat sunteti inca vii si altele vorbe de duh.

de asta spune Genaro (castaneda, calatorie la Ixtlan) ca el intalneste numai fantome in drumul lui spre casa, fantome care nu au energie proprie, asta insemnad ca sunt “intentionati” intr-un “vis”.

de aceea se spune ca mai usor trece camila prin urechile acului decat bogatul in imparatia tatalui>> asemanarea cu tehnica din stalkingul descris de castaneda, cum ca NU trebuie sa avem atasamente de lucruri materiale, pantru ca corpul energetic la trezire este ca un copil si poate ramane fascinat si absorbit de lucruri marunte, astfel neputand sa calatoreasca in alte lumi, nefiind liber . cu cat punctul de asamblare este mai fix si cu cat folosim universul material cu atat mai mult Uitam de unde am venit, ce suntem, uitam de Sursa/imparatie.

altfel se intelege si reincarnarea, gustatul din pomul vietii si al mortii, intr-un Univers material. faptul ca “intentionat” spiritul este fortat sa intre in alt recipient/trup material care are punctul fixat incat sa uite cine este.

de aceea iubirea, iertarea, smerenia si detasarea sunt chei care deschid usile libertatii. cu cat folosesti/consumi mai putin din universul material cu atat mai usor ii este spiritului sa isi aminteasca cine e. (a-minte-asca ce cuvant frumos) sa Inoiasca Mintea/sa renasca cat este viu inca.  sa nu astepte moartea, dupa care poate reintra in legile karmei, revenind si uitand.. ci sa reinvie constient acum cand are putere mare, devenind treaz. portile sufi…

Oracolele caldeene aduc o completare, susținând că „Tatăl le-a desăvârșit pe toate și le-a dat pe toate celei de-a doua Minți a sa, pe care voi, toate neamurile lumii, o slăviți ca fiind prima”

exista mintea “intentionata” in acest univers, mintea galagioasa, dialogul interior al gandurilor care descriu/traduc permanent energia in obiecte materiale, si exista Mintea spiritului care vorbeste incet, fiind suprimata de instalatia straina (mintea intentionata de visatorul/alte entitati acestei lumi).

“…si sa va inoiti in duhul mintii voastre si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul”

broderie

in realitate aveti doar viata de acum. nu aveti timp, chiar daca sunteti nemuritori. aveti viata de acum sa va impliniti. discerneti bine.

va va conveni sa va renasteti tot pe pamant si sa uitati iar, tot ce ati invatat pana acum?

ce folos sa fii nemuritor daca esti fortat mereu sa retraiesti iar si iar.. uitand si invatand la nesfarsit.

reincarnarea de nevoie/obligat/inselat e o capcana perversa, atata timp cat ti se ofera “sansa” unei “vieti” noi, in care sa reparam karma… dar .. dar.. domnilor ce facem cu Uitarea? nu exista om care sa repare cu adevarat karma daca nu isi aminteste, daca nu e liber. exista religii care formeaza mentalitarea cum ca daca nu reusesti in viata asta.. mai ai inca una..

 

🙂

Advertisements

4 comments

  • Învață secretul care e Stăpânul Timpului.
   Învață cum toți Maeștrii sunt capabili să-ți amintească viețile trecute.
   Măreț e secretul dar totuși usor de stăpânit,
   Dându-ți astfel posibilitatea de a stăpâni timpul.
   Când moartea se va apropia de tine nu te teme, amintește-ți că ești stăpânul Morții.
   Relaxează-ți corpul, elimină orice tensiune.
   Așază-ți în inimă flacăra Sufletului tău.
   Repede apoi îndreaptă-l spre reședința triunghiului.
   Așteaptă un moment apoi îndreaptă-te spre tel.
   Acesta, țelul tău, este locul dintre sprâncene,
   Locul unde memoria vieții trebuie să fie păstrată.
   Păstrează aici flacăra, în lăcașul creierului
   Până când degetele morții iți vor cuprinde Sufletul.
   Astfel când te vei petrece din viață,
   Amintirile din acea viață vor trece și ele.
   Atunci trecutul va fi unul cu prezentul.
   Astfel toate amintirile vor putea fi păstrate.
   Vei fi liber de orice regres.
   Lucrurile din trecut vor trăi și în prezent.
   (Tablitele de smarald ale lui Thoth Atlantul)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s