punctul de asamblare – ochii, mintea interioara

daca in loc de ochi normali, am avea unii cu microscoape? am vedea doar la nivel celular. o alta lume am vedea.  cea de acum a oamenilor nici nu ar putea fi perceputa. am vedea bine cum este viata la nivel celular, si probabil ca si mintea noastra va fi pe masura lumii acesteia.

daca am avea in loc de ochi telescoape de mare putere? am vedea/percepe o lume departe de noi. tot ce e aproape ar fi blurat.

punctul de asamblare este ‘ochiul’ cu care noi percepem aceasta lume. el este “focusat si fixat”, reglat, sa perceapa foarte clar acesta lume.

ca o demonstratie, priviti imaginile de mai jos

se invarte sau nu?

optical_illusion_rotating_vortex

 

cate puncte negre sunt?

optical 1

 

iar aici o stereograma, exista un dragon in imaginea de mai jos (faceti imaginea mare)

dragonnew

 

adaug, daca purtam ochelari cu vedere termica, vom vedea/percepe lumea altfel. daca purtam ochelari pentru vedere nocturna am vedea noaptea altfel.

aceste sunt exemple simple cu privire la perceptia umana.

si totusi asa cum exista reglaje la microscop sau la binoclu, asa si noi oamenii putem regla punctul de asamblare sa percepem alte lumi.

lumea pare solida si materiala din cauza faptului ca, punctul de asamblare este fixat, nemiscat intr-un singur loc.

punctul de asamblare se misca in vis, este mai flexibil, iar atunci noi percepem franturi din alte lumi. pentru ca ratiunea care ne conduce in aceasta lume, nu este antrenata si nici nu poate concepe totalitatea universului (maretia tatalui) visele par sa nu aiba vro noima, sau vreo insemnatate.

cheia miscarii punctului de asamblare este tacerea interioara, oprirea dialogului interior si exercitiile de visat constient.

atentie miscarea este una, dar coeziunea/claritatea perceptiei altei lumi este data de fixarea punctului in pozitia respectiva. daca se misca haotic si rapid este ca si cum ne-am invarti cu binoclul la ochi, nu am intelege nimic.

abia cand fuziunea este gata (ratiune si constiinta), adica ratiunea este destul de flexibila sa accepte ca nu poate explica totul, dar sa ramana vie, vom putea vedea clar alte fiinte, alte lumi asa clar cum o traim pe aceasta.

pentru studiu recomand cartile lui castaneda.

exista si alte tehnici, mai simple mai complexe, silva, nlp, calatoria inimii, marile religii au drumuri care duc la o deschidere a perceptiei si altele.

de aceea zicea si Eminescu ca cine inchide ochii fizici deschide ochiul interior. (zisa de Grigorescu George candva).

 

PUNCTUL DE ASAMBLARE : fiinţele umane prezintă o zonă rotundă de strălucire intensă, de mărimea unei mingi de tenis, aflată permanent în interiorul mingii luminoase, la acelaşi nivel cu suprafaţa acesteia, la o distanţă de aproximativ şaizeci de centimetri în spatele muchiei omoplatului drept. 
Mingea luminoasă este mult mai mare decât corpul omului, zona de strălucire intensă face parte din această minge de energie, fiind plasată într-un loc ce se află la înălţimea omoplaţilor, la un braţ distanţă de spatele persoanei. 
După ce au văzut ce face această zonă, vrăjitorii din vechime au denumit-o PUNCTUL DE ASAMBLARE. 
El ne face apţi de a percepe, căci în fiinţele umane percepţia se asamblează acolo, în acel punct.
Văzând că toţi oamenii vii posedă un asemenea punct de strălucire, au conchis că percepţia în general are loc în acel punct, într-o manieră adecvată, după caz.
Ei au văzut că :
1. numai un număr redus dintre milioanele de filamente luminoase de energie ale universului, ce străbat întregul corp al mingii luminoase, trec direct prin punctul de asamblare,
2. mai există încă o zonă de luminozitate, de formă sferică, puţin mai mare decât punctul de asamblare, care se află întotdeauna în jurul acestuia, şi intensifică la maximum luminozitatea filamentelor ce trec direct prin ea.
3. punctele de asamblare ale fiinţelor umane se pot mişca din locul în care sunt plasate de obicei.
4. când punctul de asamblare se află în poziţia sa obişnuită, percepţia şi starea conştientă a individului observat par să fie normale, judecând după comportamentul său normal. 
Dar, când punctele de asamblare şi sferele de luminozitate care le înconjoară se află într-o poziţie diferită de cea obişnuită, comportamentul ciudat al indivizilor pare să indice o stare conştientă diferită, şi faptul că ei percep într-un mod diferit.
Concluzia pe care au tras-o : cu cât este mai mare deplasarea punctului de asamblare de poziţia sa obişnuită, cu atât este mai neobişnuit comportamentul, modificarea stării conştiente şi a percepţiei ce se manifestă în consecinţă.
După ce au văzut ceea ce părea să facă punctul de asamblare şi luminozitatea care îl înconjura, au formulat o explicaţie.
Au avansat ideea că la fiinţele umane punctul de asamblare, prin focalizarea sferei sale luminoase asupra filamentelor de energie ale universului ce trec direct prin el, asamblează automat respectivele filamente, într-o percepţie ferm definită asupra lumii.
Cum sunt filamentele asamblate într-o percepţie fermă despre lume, nimeni nu ştie. 
Vrăjitorii văd mişcarea energiei, dar percepţia acestei mişcări nu le oferă explicaţia despre cum şi de ce se mişcă energia.
Văzînd că milioane de filamente de energie conştientă trec prin punctul de asamblare, vrăjitorii au emis ipoteza că, în trecere, acestea se adună la un loc, unite de luminozitatea care înconjoară punctul.
După ce au văzut că luminozitatea este extrem de slabă la oamenii în stare de inconştienţă sau pe moarte, şi că este total absentă la cadavre, au fost convinşi că această luminozitate oferă starea conştientă.
Nu există nici o urmă a punctului de asamblare la o fiinţă decedată, întrucît punctul de asamblare şi luminozitatea care îl înconjoară sunt semne ale prezenţei vieţii şi ale stării conştiente.
Concluzia inevitabilă a fost că starea conştientă şi percepţia sunt corelate, şi se află în strânsă dependenţă faţă de punctul de asamblare şi luminozitatea care-l înconjoară. 

 

spor la treaba 🙂

 

Advertisements

29 comments

 1. http://www.eyetricks.com/3dstereo.htm aici ceva explicatii despre stereograme. ultima imagine din postare este o stereograma.

  http://www.antivanzari.ro/wp-content/uploads/2013/06/goo.glWW0rW-Stereogram-Heart-stereograma-1.jpg aici una mai simpla.

  1 in realitate nu se misca
  2 este o iluzie optica
  3 este un dragon.

  am dat niste exemple, care arata ca ochii ne pacalesc cateodata.
  la fel si cu energia altor lumi. nu o “prindem” pentru ca nu exersam.

  https://www.youtube.com/watch?v=ELFhZEnYspg aici nenumarate stereograme

 2. Mai aș avea o întrebare. De ce credeți dvs. că ne fascinează pe noi oamenii să aflăm tot soiul de genul cum și ce, sunt alte lumi și cum suntem construiți, încercând să străpungem vălul? Nu știm totul cînd ne reântoarcem de unde am venit?

  • inseamna ca stiti aici si acum, ati stiut de mic copil fara sa va spuna cineva, ca exista si alte lumi? ca exista un val? ca e ceva dupa el?

   cine stie cati se reintorc, cine stie ce inseamna “de unde am venit” sau “revenit”…

   uitarea lasa urme… stim ca lipseste ceva.

   fiecare om cu emotiile/fascinatiile/nevoile sale. 🙂

   • Am impresia că-mi „amintesc” una sau alta dar nu știu la ce folosesc. După cum spuneam și în întrebare.
    Dacă am știut de mică? Mie mi s-a părut din totdeauna normal să fie așa, adică alte lumi, etc. Abea când am devenit „matură” vorba vine, a început să mi se pară straniu. Darmi-am revenit. Greu, da mi-am revenit. 🙂

 3. Concluzia este buna!

  Vine intrebarea: cu “cine/ce” se află în strânsă dependenţă Punctul de Asamblare şi luminozitatea care-l înconjoară ?

  Si inca o curiozitate care ma incerca de mult: de ce insisti sa scrii numele lui Iisus Hristos cu un singur de “I”?

 4. adica dependenta cu:
  intrebi daca cu cineva bun sau rau?
  sau daca ce este al cuiva bun sau rau?

  scriu asa pentru ca in limba romana cum se scrie asa se citeste, iar cum se citeste asa se scrie. tu spui Iisus cand rostesti? sau spui Isus?

 5. Simetric cu Punctul de Asamblare se afla “Humerus chakra”. Este o gaura negra. Cele doua sunt co-dependente, lucreaza impreuna.

  Printre crestini, catolicii si sectarii scriu cu un singur de “I”. In limba aramaica Isus inseamna “magar”.

  Conform “Placutelor de la Sinaia”, care au deja 4 traducatori diferiti, pe Iisus il chema “Isa” si era de pe la noi.

  “Crestinismul Zamolxian”! este viitorul. Din “crestinismul iudaic” scapa numai cine poate!

  • mai trebuie spus ca chakrele si tot ceea ce descoperim noi in lumea asta, respectiv in lumea acestui punct de asamblare, exista doar aici. daca modifici pozitia punctului e posbil ca aceste chakre sa nu mai fie deloc. 🙂

 6. asta cu Isus cu un i inseamna magar in aramanica, pare a fi o legenda. nu am gasit traducere exacta.

  si apoi asta e motiv sa ii mai punem un i? pt ca in nu stiu ce limba ar fi magar? daca Isus a intrat calare pe un magar, si nu i-a fost rusine eu nici atat nu am o problema. in unele sate de la noi magarul se spune ca are cruce pe spate ca semn divin.

  uite cum si in cate limbi are Isus numele.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_%28name%29

  cred ca fix dupa i-ul acela o sa judece Isus ce facem in viata asta.. 🙂

 7. Pai, tocmai de la dorinta de a modifica Punctul de Asamblare la vointa, au pornit cercetarile meu, eu fiind in acest plan fizic, chakrele fiind in toate planurile subtile ale finiitei mele si care sunt in legatura cu acest plan fizic. Adica plec de la ce am.
  Comentez pe aici din dorinta de a aduce ceva contributie la acest subiect, avand in vedere ca dumneata mi-ai deschis apetitul pentru el.

  Crestinii ortodoxi scriu numele lui Iisus cu doi de “I”, iar eu chiar nu sunt altceva. Cum spunea cineva, si o virgula poate schimba sensul unui intreg tratat. Amanuntul poate fi subtil!

 8. Discuția dvs. îmi face mare plăcere și totodată mă încurcă, căci nu sunt sigură că înțeleg și mă tem că mă fac de râs dar…
  Dacă cumva vorbim de același lucru (punctul de asamblare) am observat că în procesul trezirii spirituale se întâmplă ceva complex ca într-un ceasornic mecanic care se pregătește să arate ora 12 fix. În corp spiritul face încet o rotație de 180 de grade care odată finalizată aduce acea sferă încet în fața frunții cam la 15 cm distanță. Eu o numesc, sfera traducător. Traduce înformațiile care vin pe verticală sub formă de resort, spirală, în liniar pe orizontală. Tot în acest proces se pare că unele chakre mici se adună în cele principale: coroană, inimă și rădăcină. Mai sunt încă două chakre mari la 20 cm sub tălpi și una tot la 20cm deasupra capului cărora le spun poarta cerului și poarta pământului. Am observat acest lucru din mai multe perspective și în special atunci când te întorci în corp după o meditație. Revenirea nu se mai face printr-un punct fix ci prin toți porii, prin palme, prin cap și tălpi. Așa cum te îmbraci într-o salopetă din afară spre interior. Nu știu exact cum să explic.

  • “12 fix” – este exact in centrul capului unde este Glanda Pituitara – suportul fizic pentru chakra Ajna . Inima, cu chakra ei principala Anahatha, este Centrul “ceasornicului”, fiind suportul si ” mecanismul motor” in acelasi timp. “Sfera” care apare in fata fruntii la aprox. 15cm
   este Yin-Yang-ul in spatiu, alcatuind Unitatea. Revin.

 9. Foarte curajoasa si generoasa expunerea dvs.! Cat despre “facut de ras”: in fata cui?
  Demersul este de a descoperii “anatomia energetica” a fiintei noastre, in scopul de a dobandi “instrumente”.
  Ce a-ti descris mai sus s-ar putea sa fie o parte din mecanismul de reglare al P.A. pe care il caut de ceva vreme.
  Conform “documentatiei” P.A. se afla in spatele corpului in dreptul treimii inferioare a omoplatului drept la o distanta de aprox. 60-64 de cm., adica la “marginea aurei”. In plan, la nivelul corpului fizic, P.A. se afla in dreptul glandei Timus, putin spre dreapta. Exista o carte in care se descriu metode de reglare a P.A. pornind de la corpul fizic, dar eu caut modalitati strict PSY, adica prin intentie si vointa.
  Rotatia de 180 de grade pe care spuneti ca o face P.A. il face sa se suprapuna peste “Humerus chakra” inchizand un circuit al “luminii”.
  Intrebare: cum vedeti ca se roteste P.A., spre stanga sau spre dreapta(privind din spate)?
  “Traduce înformațiile care vin pe verticală sub formă de resort, spirală, în liniar pe orizontală” inseamna de fapt ca informeaza chakrele de sub ea, actualizand constiinta.

  • Rotațiade 180 se face ascensional pe o jumătate de spirală. Este mai mult un dans în procesul trezirii spirituale și rotația este consecința firească a trezirii pas cu pas. Nu știu dacă se pot folosi tehnici mie cuvântul tehnică a ceva nu mi se potrivește.

  • Dansul este cam așa doi pași în„față” pauză un pas „înapoi” pauză mai lungă unde se pregătește elanul pentru înaintarea următoare. Pe măsură ce trezirea spirituală avansează pașii înainte devin mai mari, pauzele se scurtează la fel ca și pasul înapoi. În ce direcție se face rotația nu știu și nici nu sunt sigură că are importanță. Mă mai gândesc.

  • Sunt de aceiasi “parere”.
   HORA=HO-RA, adica “stai soare”. Ori hora armanesaca asa este: doi pasi inainte si unul inapoi, in sens yang (invers acelor de ceasornic).
   Multumesc!

   Deplasarea P.A. se face cu Yin-ul, energie magnetica, iar fixarea lui se face cu yang-ul, energie electrica.

   HoRa asta face fixeaza soarele!

   • frumos spus George.

    ar fi frumos daca am face un desen animat in care sa putem desena vazut de sus o hora, aromana, romaneasca sau dansuri populare.
    iar ca puncte ar fi odata pozitia fiecarui om reprezentat printr-un punct, iar picioarele de alte 2 puncte de culori diferite.
    astfel am vedea ce tipar folosim in hore.

    limbajul mistic, nonverbal.
    limbajul punctului de asamblare am vedea..

 10. In aromana la SAT se spune HOARA=HO-A-RA. Cu ocazia asta am aflat care era insemnatatea satului, in care oamenii imbracati in straie albe cu simboluri solare cusute mai ales cu rosu si negru (culorile Pleiadienilor) jucau la sarbatori hora.

  Ce-o fi aia “Biodans”? ca cica e la moda!

 11. M-am uitat pe net despre Biodans. E de bine!
  Bio—>Vio—>Viata, adica “dansul pentru viata”. Evident, viata inseamna miscare!

  Ce s-a postat pana acum despre Punctul de Asamblare este coerent si are noima. Revin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s