raiul – adevar

in orice lume, in orice colt de lume in care nu exista cunostinte despre zei, despre pacate, despre legi, despre interziceri, despre pedepse, despre promisiuni in ceruri, ar fi un mod de viata extraordinar.

oamenii sunt invatati prost, si greu ii mai dezveti apoi.  de ce trebuie oamenii sa tina partea unui zeu bun sau a altuia rau? ce treaba au oamenii in razboiul lor? ne e asa rau din cauza lor, daca stam sa tragem linie.

sa fie sanatosi, sa le fie de bine in imparatiile lor si de sus si de jos si din stanga si din dreapta zic.

viata vesnica? poate avem si in alte locuri, nu doar in anumite imparatii albe sau negre. ca doar nu se bat ca chiorii in toate cerurile…

cred ca si zeii sunt prinsi in capcana dualitatii bine/rau, au mancat din pomul cunoasterii.

gradina raiului, un loc unde nu exista cunoastere?  asa s-ar parea daca citim Cartea.

cum vine asta? cunoasterea este in pom? 🙂 nu add literam desigur..

cunoastere = amintiri/comparatii/timp = mintea?

constienta  = cu lipsa cunoasterii? perceptia directa? (pentru ca toti o descriu ca o stare in care e un “completitudine” general asa.. )

voi ce credeti?

constienta

Advertisements

15 comments

 1. cunoașterea de sine, conștientizarea conștiinței proprii, recunoașterea ca și unitate energetică inteligentă distinctă, împreună cu alte conștiențe la fel de unice care formează întregul?

 2. Cică pe vremea aia când raiul era încă ok, toate arhetipurile a ceea ce este vibrau la o frecvență atât de mare cât cea a Creatorului. Adică nu se întâmpla, din perspectiva noastră, nimic. Tot raiul era cu fața la Sursa orientat în extaz… io îi zic adorație. Până când Luțifăr, poate că se afla chiar sub pom, întâmplător și l-o mâncat dejtele să probeze din fruct. Acesta o comentat scurt cum că… îi plicti și că dacă era el creatorul ar fi adus un pic de dinamică în toată chestia. Și din momentul ăla s-or schimbat toate.

 3. apai stai putin.. daca exista atotcuprinzatorul, atotputernicul nemuritorul, apai toate s-au facut cu voia lui corect?

  adica in loc sa traga pe oameni cu blestemele, putea sa-i arda una lui Lucifrerus.

  si apoi daca esti vesnic.. cred ca e o plictiseala cumva..

  vorba lui isus. cine cauta, sa nu se opreasca din cautat. si cand va gasi, se va cutremura. si apoi va fi liber.

  cand afla omul ca suntem ca EI, cand devine constient de asta vai si vai..
  doar ca avem treaba asta cu timpul prea scurt, si “programele”/religiile/tehnicile de inaltare, care ne tin ocupati tot timpul. orice doar sa nu fim in prezent.

  in definitiv toate cartile sfinte ne arata ca si ei fac aceleasi greseli emotionale, manie, omoruri, incesturi, violuri.. scrie intr-o Carte dara.. 🙂

 4. 🙂 :))))))))) Stai puțin că până la oameni mai este. Creatorul n-o apucat să-i tragă o scatoalcă la Luți, căci, acesta cârcotind o scăzut în vibrație și o început să cadă trăgând după el o treime din rai. Raiul era înconjurat de un inel de foc spre protecție (?), așa se zice. Când Luți o căzut, prin inelul de foc (poate și de aici amintirea cu focul iadului) s-a fragmentat în puzderie de bucăți, a suferit dureri cumplite și a cunoscut frica, frică din care s-a născut ura (nu mi-s sigură că-i așa). Îi reproșa Creatorului că este un despot și că pentru o așa mică abatere l-a pedepsit prea tare. Vezi el nu știa că-i singur de vină.

 5. il explici bine pe Luti. hai sa vedem si cu Creatorul si Atotputernicul care poate face ce vrea el. 🙂
  nu putea sa repare.. ? sau cum? ce avu cu oamenii care erau nestiutori.. copii cum ar veni.

 6. Creatorul… a dat creației libertate deplină… bănuiesc, că ulterior i-a părut rău. Da ce-i promis, rămâne promis. Stai că nu am ajuns la oameni. Prescurtez…
  Cum am spus împreună cu Luți a căzut o treime din rai. S-au împărțit în două tabere: de o parte cei care îl urau pe Creator și de alta cei care încă îl adorau într-o oarecare măsură. Așa că s-au luat la tupăială (lupta zeilor?) încercând să-și completeze energiile, devenind mai puternici credeau și unii și alții că se vor putea întoarce în rai.(zmeul cu făt frumos/lupta zi de vară până-n seară).
  În fine: mai pe scurt. După ce s-or lupta aeoni și or văzut că nu avansează, s-or adunat la ședință și or hotărât să coboare atât de mult în vibrație până își pot analiza cu încetinitorul situațiile. No așe s-o născut probabil ideea de materie. L-or găsit pe om, că prostul, fiind o ființă foarte puternică și curată, s-o oferit singur (cu spiritul lui de aventură) să joace pe tabla de șah.

 7. Ca și cuvânt de încheiere. M-am gândit la ce ai spus și… dpmdv, prefer să cred că am venit de bună voie, decât să accept că aș fi victima cuiva fie el și zeu. O zi frumoasă îți doresc.

 8. Cine poate spune cu mâna pe inimă că… știe? Tot ceea ce cred că știu pun deoparte și îmi spună că: o fi așa da nu-i musai. Nu mă leg de nimic cu procent de 100%.

 9. Mă îndoiesc că știu să mă fac înțeleasă și de faptul că ar fi cuiva de folos.
  Am învățat că atunci când vrei să știi … nu afli multe dar atunci când nu mai dorești nimic, toate (informațiile) vin la timpul lor, atunci când ai nevoie de ele.
  De 20 de ani adun involuntar de aici de colo și le pun cap la cap, informațiile zic, care îmi sună mie bine și le completez cu ce primesc din interior.
  Spiriduc nu le știe pe toate. Poate eul superior știe mai multe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s