credinta cat un bob de mustar – adevar

Adevar zice Isus “Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.”

sa explicam vizual cum se manifesta credinta prin nlp.

nivele neurologice

 

cred ca sunt cineva anume, asta inseamna ca am convingeri valori, folosesc/dobandesc capacitatile necesare, ma comport intr-un anumit fel in concordanta cu acea credinta, prin urmare ma voi manifesta in mediul in care acea credinta trebuie sa se manifeste.

credinta este codul/reperele dupa care ne manifestam.

are imagine de triunghi pentru ca o credinta dobandita aduce/modifica mai multe valori/convingeri, care modifica si mai multe capacitati, care modifica si mai multe comportamente, care schimba multe si marunte in mediu.

fluxul este dinamic pe tot parcursul vietii, interactionam cu oameni, avem experiente si pa baza lor se formeaza setul de credinte. credinta care se autovalideaza mereu. daca repeti unui copil ca nu poate face ceva si il convingi explicand valorile bine rau etc, el va putea face sau nu anumite lucruri, va crede ca are sau nu are anumite capacitati care la randul lor se manifesta prin a avea sau nu anumite comportamente care duc la impact in anturaj mediu.

totodata putem schimba credinte, daca schimbam anturajul/mediul, aplicand alte comportamente, care ne vor dezvolta alte capacitati (daruid vei dobandi, atentie), capacitati care vor genera valori noi si convingeri (am facut deci se poate) care apoi se concretizeaza in credinta (sunt, deci pot)

de aceea lupta se da pe credinta. pentru ca cu ea omul poate muta muntii din loc. si puterea asta este refuzata oamenilor de catre un opozant/i mai mult sau mai putin vizibil.  atentie si la anumite scoli de “mistere” care dau omului cu putinul ca, de,  sunt filtre puse care sa-i “culeaga” din timp pe cei care apuca sa se “aprinda”.

concentrarea pe un singur gand o anumita perioada de timp duce la materializarea acelui gand.

drept urmare pentru a impiedica accesul la putere, avem o minte/un dialog interior care are capacitate limitata de concentrare. oamenii sunt impiedicati sa se concentreze pe perioade mai mari de timp (nu dau interval fix) tocmai pentru a nu putea accesa constiinta totala naturala. sunt tinuti la un nivel mic mic, restul de constiinta fiind “recoltata”/risipita, motivele nu mai conteaza.

si ca o ironie a Universului :), credinta e cheia cu care incuiem sau deschiem usile. am fost invatati sa credem ca nu putem, apoi nu putem. credem ca putem, atunci mutam muntii.

suntem coditionati de o masa numeroasa de “convingeri” care nu sunt ale noastre proprii, ci sunt exemple exterioare,  ca nu putem, incat ghiciti, tot noi decidem apoi ca nu putem. fara sa fi incercat macar. de aceea educatia este asa cum este, si trateaza copii ca pe conserve dupa anul nasterii/productiei, de aceea sunt tinuti in cutiute, sa nu opuna rezistena mare ca si adulti.

noi credem ca putem, noi credem ca nu putem. o ironie fina zic.. 🙂

sunt experiente cu copii crescuti intr-un mediu “altfel” in care li se arata o rana sangerinda la degetul unui adult, care apoi acopera rana cu mana pentru cateva minute, rana disparand total apoi. desigur rana nu e reala este un truc, o bucata de plastic pe deget care arata ca o rana, adultul dezlipind apoi rana fara ca copilul sa vada. dupa aceste experimente, copii au dobandit capacitatea de a se vindeca singuri rani superficiale, zgarieturi etc, cu o viteza extraordinara, rani care durau zile dispareau in ore. continuarea este evidenta, se creau convingeri care modificau capacitati si credinte.

un alt exemplu este dat de hipnoza, perioada in care omul face ce nu credea ca poate face.

faci cu credinta intreaga, primesti intregul. faci cu indoiala cu indoiala primesti.

legaturile aratate in poza sunt rationale, logice.  intr-un articol urmator o sa vorbim si despre dinamica emotiilor care rastoarna ratiunea, despre campurile mentale, emotionale etc.

observati ca principiul majoritatii nu este respectat, adica o credinta face cat 3 valori, 5 capacitati etc., avem un criteriu mai important, anume putere/contentratie.

iubirea este o credinta totala care dizolva orice separare, in gand, in fapta, in spirit, in trup etc, aduce libertate. si ingaduinta asupra semenilor, care sunt vazuti ca prinsi in tipare/iluzii etc.

indoiala este al doilea stapan, zice-se.

cata munca, cat efort s-a depus vazand decaderea in iluzia neputintei, in a traduce, explica, prin fapte care aduc convingeri de-a lungul timpului, toate pentru a ridica omul.

mersul pe apa, vindecari, exemple, ca oamenii sa remarce credinta.

sta scris ca ” nu eu te-am vindecat, ci credinta ta!”

mai clar de atat nu se poate.

 

Advertisements

5 comments

  1. Când noi spunem că credem că credem atunci cred că nu suntem chiar convinși că credem și repetăm ca să ne întărim convingerea că credem. Bănuiesc că atunci când credem cu adevărat nu mai simțim nevoia să vorbim despre a crede. Sau? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s