emotii & nivele neurologice – adevarat

avand in vedere articolul precedent, aduc cateva lamuriri suplimentare.

Subtle-Bodies-800

ordinea campurilor sunt ca in poza, respectiv campul emotional este mai aproape de noi decat campul mental.

asta inseamna ca ce ganduri vin spre noi, cau cele care pleaca primesc o incarcatura emotionala. putem spune ca aproape toate gandurile (mai ales cele legate de amintiri) au radacini emotionale. purificarea campului emotional este detasarea.  abia apoi putem gandi si materializa in spiritul adevarului.

mai ales ca in zilele noastre campul emotional este supus de mediul social la emotii neplacute, frica, griji, temeri etc, care au rolul de a ingusta banda mentala (gandurile) intr-o anumita frecventa. iar pe modelul convingerilor din nivelele neurologice aceste convingeri genereaza comportament specific foarte bine cunoscut de cei care influenteaza sistemul.

cu cat suntem mai curati emotional, atentie nu zic inerti, ci activi emotional nu reactivi, cu atat viata noastra va fi mai libera.

aici functioneaza modelul concentrarii. cu cat emotia este mai intensa cu atat mai mult aplica un filtru pe campul mental, in asa fel incat acesta arata doar amintiri, convingeri “dovezi” specifice emotiei respective. altfel spus daca cuiva ii este frica va vedea dusmani peste tot. daca cineva este bine dispus va vedea doar lucruri bune.

de aceea se recomanda linistea, tacerea interioara, oprirea dialogului interior, meditatia, pentru ca ele formeaza un spatiu gol inainte de toate campurile. un spatiu in care noi avem Timp in care sa observam ce ganduri vin, cum arata ele, ce incarcatura emotionala au, putand acum sa le intelegem si sa actionam nefiind influentati de ele.

va mai amintiti si portile sufi.

 

un exercitiu care calmeaza repede si bine este sa ascultati linistea cu ambele urechi.

Advertisements

2 comments

  1. borcanele sunt bine, sa vina iarna sa dam iama in zacusca de dulceata care gogosari..

    se intrepatrund. subconsientul are viteza mare de analiza, perceptie, simtire, dar pentru ca constienta este ingusta prin comparatie, ii trebuie traduceri mici, bun rau, etc. infiecare corp exista constient si subconstient.

    constientul este ca privitul prin microscop, un nivel de detaliu extraordinar, o claritate. prin comparatie cu celelalte simturi e ca si cum noi purtam aceste microscoape la ochi tot timpul.
    ce detalii, dar suntem ca musca pe tablou, pictura in sine nu o concepem.. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s