vise/realitate si superputeri – arta visatului carlos castaneda

sa vorbim despre rationamentul din spatele sistemului lui castaneda.

pornind de la premisa ca omul este o fiinca care percepe, si ca lumea aceasta este “solida” doar pentru ca punctul de asamblare este foarte bine fixat in pozitia aceasta, a dezvoltat arta visatului.

sa devii constient in vis la fel de mult ca in lumea reala. astfel se dezvolta dublura, un corp energetic similar cu cel din lumea de aici.

odata dezvoltat acest corp, el poate fi folosit in lumea aceasta la fel ca si corpul initial. dar avand “cunostinte/invataturi diferite” cu acel corp putem face fapte “neobisnuite” si anume, sa levitam, sa calatorim pe distante mari repede, sa vedem la distanta etc.. corpul din vis nu cunoaste in schimb “a manca, a face nevoile etc” intrucat a fost dezvoltat altfel.

odata ce omul invata sa perceapa si sa lucreze in vis la fel de clar ca in lumea aceasta, acest om al cunoasterii poate merge pe apa, si inca multe altele 🙂 pentru ca a dobandit credinta.

desigur ca cele 2 corpuri pot sa fuzioneze si astfel omul poate calatori intre lumi si dincolo de ele.

ca si diferente dintre drumuri, in ortodoxie se stie ca “mintea straina’ este cea care si prin care alte entitati isi fac de cap cu gandurile, si implicit consuma energia constientizarii omului. drept urmare preotii nu “colaboreaza” cu mintea, ci o iau la modul ferm, o pun sa spuna rugaciuni, sau rugaciunea inimii, pana cand dialogul interior este redus doar la o singura fraza, moment in care “mintea straina” sucomba si elibereza omul. se lucreaza pe credinta asa cum se vede in articolul cu nivele neurologice.

castaneda foloseste altfel “armele’ adversarului, si folosind o metafora (sau un adevar) cum ca si noi suntem “mancati” de energie de catre un inamic, foloseste emotiile, repulsie, frica, curaj ca sa infranga acest inamic prin tehnici mai clare. se lucreaza aici pe toate planurile credinta, comportamentul luptatorului, abilitati, mediu, identitate.

toate caile duc in varful muntelui, fiecare dupa cum simte cu inima.

bobul acela de mustar, mic si deosebit 🙂

mustard_seed-438612

 

 

 

 

Advertisements

16 comments

 1. Mă întreb, oare corpul nostru material nu este întrețesut cu realitatea solidă? Din această perspectivă, dacă este corectă-că nu mi-s deloc sigură- oare chiar este posibilă levitația și mersul pe apă ?

 2. asta e pragul de trecut. 🙂

  lumea, inainte sa fie “solida” este o lume energetica. daca ajungi sa crezi asta, materia nu mai e “solida”
  legile lumii acesteia se schimba. fizica, chimia, credintele totul.. 🙂

  adevarat ca lumea privita de aici pare solida. dar adevarul este ca daca o privim altfel este de natura energetica mai intai.. am fost “invatati” invers..

  daca invatam copii ca nu pot face ceva si ei ajung sa creada, apai chiar de le arati ca se poate, vor face cu greu.

  este cum spune Isus, toate acestea si inca multe altele veti putea face.

  dezvatul perceptiei credintelor din lumea asta este unul dificil de obicei, pentru ca am fost luati de mici la “fabrica”.

  • Se aude corect. Mulțumesc.
   Despre vise, unele le știu că trebuie să le prelucrez. Încă nu pot să intervin direct în vis dar după trezire le recunosc, le reâncarc și le transform după cum simt eu că-i „bine”. Tu cum faci, sau ce experiență ai în acest sens? Crezi că-i ok așa?

 3. in vise incearca sa devii constienta de faptul ca visezi. sau citeste arta visatului sa ai info de la prima mana.
  actioneaza in vis, modificarile de dupa nu stiu sa mai aiba vreun efect.

  incearca sa iti vezi mainile in vis.. iti impui inainte de somn sa te uiti la ele si apoi sa mentii visul aruncand priviri rapide catre obiecte si apoi catre maini iar.. asa se formeaza ancore.
  cu timpul devii constienta de faptul ca tu controlezi visul. ca poti merge unde vrei in vis fara ca el sa se destrame.

  un pas important e sa te vezi pe tine dormind, cum tu ai spus ca te vezi. este foarte important. pentru ca aduci corpul din vis in lumea de aici. o sa poti merge in timp real in lumea de aici cu corpul din vis. 🙂

  eu.. eu ma straduiesc si eu 🙂

  • Am citit chestia cu mâinile în călătoria la ixtlan, dar nu i-am înțeles logica și de ce ar trebui să fie așa, la ce folosește. Urmează să citesc și arta visatului, poate găsesc amănunte.

   • poate fi orice obiect nu doar mainile. el a ales mainile pentru ca spre deosebire de alte obiecte sunt mereu cu noi, le cunoastem, ne e usor sa ne amintim de ele in vis etc..

  • reâncărcarea visului în stare de meditație funcționează destul de bine. O folosesc doar în cazuri deosebite. Când simt că este neapărat necesară o intervenție din partea mea.

   • parerea mea, si poate gresesc, este ca modifici o memorie a visului, nu visul propriu zis cand reincarci visul.

    imaginatia este foarte puternica, dar trebuie validata cu realitatea de aici pentru fuziune. altfel creeaza iluzii care oricat ar fi de complexe si reale sunt doar.. iluzii.

    nu spun ca asta faci tu, ci doar atrag atentie la scop si tehnica.

   • Am observat și eu diferența între iluzie și realitate. Ai dreptate. Observ că iluzia este mai lentă sau chiar statică în timp ce realitatea se mișcă rapid și se transformă. Nu sunt chiar sigură. Urmăresc atentă.

 4. Mai am un indiciu după care mă ghidez: dacă simt că depun efort sau consum energie când încerc să schimb ceva înseamnă că poate mă lupt cu o iluzie, dacă totul curge lin fără efort, probabil că este corect.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.