infrangerea egoului – aspecte

in toate sistemele care asigura libertatea omului regasim lupta cu egoul. omul de unul singur rareori biruie singur. are nevoie de ajutor din afara fie om fie alta entitate, fie tehnica/sistem.

de ce e dificil de “infrant” egoul?

sa ne uitam la cateva caracteristici.

egoul se identifica cu tine. vorbeste ca tine, traieste ca tine, se exprima prin tine, are mintea proprie, trairi proprii. daca si tu te identifici cu el este practic tu.

este ca un mulaj pe/in tine. te misti tu se misca si el.. gandesti tu, fuguta si el cu ganduri/dialog interior.. mintea cu care gandesti este a egoului. o poti stapani o vreme adica cateva momente scurte.

cum sa lupti cu tine? greu. daca folosesti forta bruta nu vei reusi decat sa creezi conflicte interne care vor duce la boala. e nevoie de tehnica sau energie.

egoul are grija sa mentina nivelul de energie cat sa nu mori tu, dar nu te va lasa sa acumulezi suficienta cat sa ii iei puterea. frica este primul prag pe care ti-l arunca in fata emotii/ganduri/griji.  cum incepi sa lupti cu el cum iti va distrage atentia sa consumi energia. apar senzatii, dureri ganduri, oboseala etc..  cum incetezi sa lupti cu el, cum te vei angaja sa faci orice altceva, te va “rasplati” cu un bonus de energie, cu senzatie de bine, cu ganduri ca ce iti trebuie aia sau aia.. ai altele de trait etc.

asadar tehnici care dau roade le-am gasit in ortodoxie, castaneda, gurjieff, bardon, tibet, si cred ca sunt in fiecare religie sau sistem vechi. vointa proprie apare proportional cu lipsa egoului.

enumar cateva precizand ca ele trebuiesc foarte bine intelese inainte de a se lucra cu ele. luati in calcul si ingredientul numit timp.

ortodoxie/calugarie – omul se rupe total de viata de dinainte, rupand ancorele egoului, obiceiuri etc. se supune unui calugar cu experienta total. acesta va cauta sa smulga si radacinile din interior. acesta il va puen sa faca diverse activitati ba regulate ba neregulate, de neinteles. toate cu scopul ca omul sa ajunga la starea in care el este nimic. cand realizeaza asta este fara forma, de aici cu vointa si intentie se va dezvolta omul nou. altfel spus se topeste statuia de aur doar pentru a putea lua alta forma fluida de data aceasta.

stalkingul castaneda – sunt 7 reguli in stalking (gasiti pe blog aici) ideea principala este ca devii razboinic care nu se teme de moarte si in felul acesta “pandesti” egoul asa cum un vanator iscusit vaneaza. invata obiceiurile egoului, tiparele si apoi ataca/actioneaza asupra lui la momentul oportun.

punctul de asamblare castaneda – tot ceea ce se manifesta in aceasta lume este asamblat/creat prin punctul de asamblare, prin miscarea lui se poate asamla lumi noi, activa puteri, etc. este nevoie de energie si de tehnicile de stalking si visat din castaneda.

lipsa dialogului interior castaneda/gurdjieff/bardon/nlp – lumea este asa si asa pentru ca oameni au in interior acel sir de ganduri neintrerupte, care creaza o iluzie, care seaca omul de energie. meditati. aceasta ar fi un punct cheie crucial. intreruperea dialogului interior.

portile sufi – le gasiti pe blog

a patra cale gurdjieff – te supui unui maestru trezit, care utilizand cunoasterea dobandita va lucra cu tine pe toate corpurile emotional, mental, fizic si spiritual. este cunoscut faptul ca gurdjieff ii punea pe cei ce vroiau sa se trezeasca sa sape gropi adanci  o zi,  doua, si apoi ii punea sa le umple inapoi, apoi sa sape iar 4 metri mai incolo. toate cu scopul ca omul sa ajunga la sursa,  sa cedeze, sa fie nimic si totusi de acolo poti fi orice.

bardon – tehnica oglinzilor vezi pe net “initiere in hermetism” ai 2 oglinzi in care te vezi facand doar lucruri rele  si una in care te vezi facand lucruri bune, dupa cum crezi tu la acel moment. ideea de aici este ca daca pui ego in oglinzi.. cine oare se uita la el? 🙂 tu.

hranirea demonilor – tehnica tibetana (vezi cartea feeding you demons) egoul va da nastere unori iluzii infricosatoare cu puterea ta,  si cum puterea ta este mare si puterea iluziilor va fi mare. egoul va induce dureri in corp, frica in emotional, si cum sa lupti asa? esecul arata o  identificare cu egoul. ai uitat ca tu esti si samanta nemuritoare si scanteie din dumnezeu. cine poate sa consume asta?  nimeni. dar egoul o poate invalui, ascunde cu iluzii..

iisus budha iubire, tehnica de unire a contrariilor nlp – daca te desfaci putin de ego si il personifici, il pui sa se arate ca orice, in fata ta, ii dai drept sa vorbeasca cu tine, il asculti, il intrebi de ce face ce face.. si apoi il iei in brate cu iubire din inima.. eu nu stiu o alchimie sau putere mai mare. cine sa reziste daca il iubesti asa? in definitiv asta este ceea ce vor si ingerii cazuti.. sa fie primiti inapoi. daramite un ego care este doar un iluzionist marunt.

cum il vezi cum iti sunt clare manevrele lui.

labyrinth-11-chartres-plain_575x575

sa va fie de folos.

discovery_so_clear_by_parablev-d3c9rfr

Advertisements

9 comments

 1. Intenția va fi clară mânată de un dor nebun de tine, ca și atunci când ai fost ținut cu capul sub apă, o vreme și dor disperat îți este de o gură de aer.
  Apoi schimbă-te tu și totul se va schimba cu tine: aici oglinda m-a ajutat enorm(m-am oglindit în semeni ca să scormonesc până în adâncuri căci cel mai bine știm să ne ascundem de noi înșine) iar meditația este ruptă din soare.
  Cândva am „auzit”: cine nu-mi iubește întunericul, nu-mi poate iubi lumina.

  • don juan spunea ca miezul tuturor tehnicilor, sau ale faptelor de energie este iubirea, de libertate, de noi, de ceilalti.
   genaro imbratisa pamantul si desi el este om si pamantul asa mare, comunicau. si pamantul stia ca este iubit. si genaro stia.

   • Unii oameni pot îmbrățișa pământul că… dacă uiți tot ce știi despre dimensiuni, unii oameni sunt pe dinauntru mult mai mari ca acesta. Am văzut „persoane” încorporate care pe dinăuntru sunt atât de mari că în palma lor planeta arată cât o minge de handbal. Si da, se poate comunica cu planeta și da ea știe când o iubești.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s