umilinta cersetorului

Cheia problemelor pe care le ridica perfectiunea este simtul timpului … Nu exista supravietuitori pe acest pamant. timpul este al 4 lea adversar…

Un profesor trebuie sa fie onest si sa-si avertizeze discipolul ca inocenta si tihna momentului sunt doar un miraj, ca in fata lui se afla un abis fara fund si ca, o data deschisa usa, nu mai exista nici o cale de intoarcere.

time
Nu mai ai timp si totusi esti inconjurat de eternitate. Ce paradox pentru ‘ratiunea‘ ta.
Ceea ce conteaza e ca luptatorul sa fie impecabil.

Increderea luptatorului nu e increderea omului obisnuit. Omul obisnuit cauta certitudine in ochii interlocutorului si ii spune incredere de sine. Luptatorul cauta perfectiunea in proprii sai ochi si ii spune simplitate.

Omul obisnuit e legat de semenii sai, in timp ce luptatorul e legat doar de el insusi. Increderea in sine cere sa stii ceva sigur; simplitatea cere sa fii impecabil in actiuni si sentimente.

Nu conteaza ce dezvalui sau ce tii in tine. Tot ce facem, tot ce suntem, sta in puterea noastra personala. Daca avem destula, un singur cuvant dezvaluit ar fi suficient pentru a ne schimba viata. Dar daca nu avem destula putere personala, ne pot fi dezvaluite si cele mai importante adevaruri….
Ne aplicam diverse trucuri pentru a ne forta sa abandonam cautarea. Ca o contramasura, trebuie sa persistam in pofida tuturor barierelor si a dezamagirilor.

Umilinta luptatorului nu seamana cu cea a cersetorului. Luptatorul nu-si pleaca niciodata capul in fata nimanui; dar in acelasi timp nu permite nimanui sa-si plece capul in fata sa. Cersetorul cade in genunchi la scoaterea palariei si sterge podeaua in fata oricui crede el ca e mai sus decat el, dar el cere in acelasi timp ca oricine e mai mic decat el sa stearga podeaua in fata lui.

cersetoriti place sa iti pleci capul in fata “ratiunii” tale.. da da.. si logica.. sa nu uitam de logica..

Ce sant maestri? Modestia luptatorului nu permite sa fii maestrul nimanui.

interesant cum se vad acum orientalii.. plecaciuni peste plecaciuni.. diferite grade 15, 25, 45, 90.. de parca un adevar ar avea nevoie de plecaciuni. cand reflecti adevarul iti esti suficient.  nu ai nevoie de semne exterioare de barbatie, sau..

 

Advertisements

9 comments

  1. Cale de întoarcere nu mai există dar… nici nu-ți mai dorești cu adevărat să o faci. Uitându-te în urmă… e ca și cum, legat la ochi, ai trecut printr-o vale plină cu șerpi și… te scutură fiori de groază în timp ce nu știi cui să-i mulțumești că ești acolo und ești…

  2. Apropo de plecăciuni: un indiciu fizic după care călătorul, drumețul poate să aprecieze când este mai mult el sau EL, adică mai mult ego sau mui mult sine.Când suntem mai mult ego, indiferent cât sport la sală se face, coloana este curbă mai ales în partea de sus, umerii sunt aplecați în față, privirea mătură pământul. Când se manifestă mai mult Sine, coloana se îndreaptă ca prin farmec, mușchii nu fac efort să o susțină, umerii sunt corect aliniați, privirea blândă mângâie îndreptată înainte, oameni, locuri, obiecte și cu toate acestea nu vom călca în grămăjoare surprize pe trotuar căci această privire percepe și jos și sus și la stânga și la dreapta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s