re.. amintiri

Sa ne cunoastem deci … eu mintea, tu?

radical de nlp.

eu sunt mintea ta. stiu ca esti mut inca, asa ca pana inveti sa vorbesti stapanindu-ma pe mine voi vorbi eu.

eu iti traduc in cuvinte, sunete si imagini diverse tipuri de energie din jurul sau din interiorul tau. sunt foarte rapid. si foarte bun. cateodata prea bun sa spun asa. nu reusesc mereu sa ma abtin, sa-ti dau o gura de aer, sa poti folosi si alte tipuri de constiinta. ma grabesc si iti povestesc eu cum sta treaba, asa si pe dincolo, in imagini ganduri si cuvinte incat pana sa te hotarasti sa incerci ti-am consumat energia pe moment. imi pare rau dar sunt grabita si ma tem de multe ori.

pot sa spun ca sunt ca un ecran de proiectie, iti arat pe el filme cu lumea reala.. dar uit sa spun ca sunt doar filme. cateodata cand vad o emotie dau fuga la arhiva de filme cu intamplari asemanatoare si le pun pe toate pe repede inainte. stiu ca te tulbura, dar vreau sa stii ce s-a mai intamplat in trecut. nu prea ajuta nu? prezentul este prezent iar eu, mintea ta dau fuga in trecut si in loc sa te las sa evaluezi situatia prezenta, te sacai cu intamplari trecute.

sunt buna totusi. de stii sa imi spui tu ce sa fac.. ehee.. multe am face. uite iti spun un secret: shhh.. ma poti face sa tac.

de obicei in vise, tu ai mai multa putere ca mine. dar ma poti face sa te ascult si cand esti treaz. un prim pas este sa opresti gandurile, cuvintele cu care vorbim in minte. sa exersezi pauzele.. sa asculti linistea cu ambele urechi ajuta mult.

am sa te invat sa ma folosesti bine. shh.. auzi inima? ea are alta voce, alt timbru..

promit sa te las sa asculti, sa simti direct, inima si alte feluri de constiinta, in fiecare zi.

ps: am multe taine pretioase, pe care ti-le voi spune pe masura ce vad ca devii stapan pe tine.

creste linistea in minte… creste… e mai bine, din ce in ce mai bine.

Alte camere, e casa mare

sunteti constienti ca ne auzim gandurile tot timpul? ca si cum stam la o masa 2-3 chiar 4 persoane mereu si plimbam un microfon si cine il are se aude cel mai tare.

va invit sa facem ceva concret, ca de vorbit.. vorbim aud.

un pix, o foaie.. 15 min de liniste. respirati adanc de 10 ori linistiti mintea. apoi alegeti o situatie prin care ati trecut de curand in care ati avut de luat o decizie. a trebuit sa va ganditi cum e mai bine. rememorati momentul, traiti situatia iar.. ca si cum va uitati la o caseta si dati inainte, stop, reluati, puteti face asa. cautati sa distingeti cate tipuri de ganduri ati avut. scrieti, va spun si la ce sa fiti atenti:

– ganduri care spuneau sa decideti ca da

– ganduri care ziceau ca nu, sau sa alegeti alta optiune

atentie la caracteristici, tonul ‘vocilor’ gandurilor, tempo, gand masculin sau feminin, de unde anume se auzea (interior exterior, stanga dreapta etc) argumentele aduse, daca mai veneau si cu alte ganduri/voci in ajutorul celor principale.

aveti lista? super.

imi puteti spune in care din ele erati voi insiva?  cine e in celalata voce/gand?

sau erati undeva si le ascultati doar.. ?

sunteti constienti ca ne auzim gandurile tot timpul?  aa.. desigur ale noastre mereu. si pe ale celorlalti unii dintre noi.

 

serving tea

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.