re.. amintiri 2

Indrumar catre adevar – sinteze

reteta magica,  incerc sa o tin simpla, eventualele intrebari, lamuriri vor veni apoi.

voi face pe pasi, dar sa aveti in minte ca succesiunea lor logica poate fi diferita.

1. invatati despre cum functioneaza mintea. nlp ajuta, psihologie ajuta, cateva notiuni despre cum percepem lumea cu ajutorul mintii. ea “traduce” ceea ce percepem. mintea trebuie cucerita la final, dar deocamdata o controlam doar partial.
2. invatati despre emotii. ce sunt ele, ce caracteristici au, viteza cu care apar si dispar, durata lor, rememorarea lor,  ce se intampla cu mintea cand este sub influenta emotiilor. ce se schimba in felul in care judecam situatiile daca suntem sub influenta emotiilor. (emotiile in pasii de inceput pot fi majoritar disturbatoare, ele in fapt sunt doar o sursa de energie aproape inepuizabila).
3. invatati despre sentimente. diferentele fata de emotii, caracteristici, viteza cu care apar, influenta, puterea lor etc.
4. invatati despre corp. observati ce semnale va transmite corpul, organele interne… unde anume, cand, si cu ce ocazie.
5. invatati despre religii. ai nostrii intai eliade, culianu, gurdjieff, bardon, castaneda, la care adaugati textele ‘sacre” , biblia, tablele lui toth, tao te ching, si altele. acolo se gasesc principii cat si particularitati. discerneti bine cititi cu detasare sunt doar cai pe care au mers altii.
6. abia acum descoperiti cate cai va sunt propuse, cat dureaza ele, care este esenta lor. nu confundati particularitatile cu principiile altfel labirintul fractal dureaza mult si bine.
7. daca totul pana aici e bine si esti ok, priveste in jur cu satisfactie ai atins secretul vietii, go back to your drinks, jedi business.
8. daca te framanta mai mult, ti-ai dat seama ca tot ce descriu altii in texte sacre sunt niste proiectii ca la cinema, frumoase plajele pe ecran, dar tu stai pe scaun in sala ai platit si biletul, iar daca nu faci tu nimic…
9. ai putea observa ca sunt diversi oameni care propun ori un principiu, ori o particularitate si care promit iluminarea. calea lor si doar a lor. si care costa. si dureaza. a zis mutul surdului ca l-a vazut orbul pe schip alergand. sau poate chiar a vorbit mutul… ca mintea e un instrument semiautonom, pana cand se ridica sau este folosita constiinta.
10. ai putea intelege ca viata este un drum pe care pasesti ca sa ajungi in acelasi loc. destinatia este aceiasi dar calatoria trebuie facuta oricum. desigur se schimba ceva. nu mai esti acelasi ca la plecare. tot la/in tine ajungi.
11. apoi urmeaza dezvatul a tot ce ai invatat pana acum. si asta iti e propus pe bani desigur. sau poate nu. vezi pasul 9.
12. un rezumat al rezumatelor gasite in cartile deosebite, ar fi urmatorul. primul prag ar fi frica, cand treci de el ai dobandit clarvederea, care este si ea in prag, peste care daca treci ajungi la putere, si ea prag, si apoi apare si ultimul, batranetea, care daca iti da voie sa treci de putere, se spune ca ar fi bine. tradus altfel, daca iti e frica nu vezi, daca vezi asta nu inseamna ca si faci ceva, daca ai putere ai face daca mai ai timp. clar nu? 🙂
13. asta e cu noroc, iti dai seama ca ai o sansa la a avea o sansa. multi chemati putini alesi.
14. invata detasarea. in realitate chiar nu ai nimic de “luat” de pe pamantul asta. orice contract poate fi anulat. cum se face se si desface. dar e scris mic mic asta.
15. poti fi un punct, sau te poti extinde ca o vela sa calatoresti. cine vrea sa fie o ‘vela’ in ziua de azi? care e “nebunul” ?
16. secretul lui nemesiseanu’ . puterea de a crea/percepe o avem. suntem impiedicati insa, sa o folosim in interese personale.
17. secretul secretului, este: bucurati-va de calatorie, umorul sa fie din plin,  ca si eu sunt mutul … dintr-un grup de calusari.

18. practica, totu-i practica.

19. totul se plateste, intr-un fel sau altul. asa ca daruiti pretul corect daca se poate.

un pol, hai de luati fructe de padure..:)

15-Forestfruits

Advertisements

7 comments

  1. Emoții și sentimente… Parcă totul pare făcut doar ca să le genereze. Pare la un moment dat că acesta este scopul materiei. Este o bănuială. De ce? Pe măsură ce „urci„ emoțiile se împuținează, devin tot mai slabe, până dispar. Sentimentul (eu bag iubirea și ura la categoria sentimente) iubirii se diluează, rafinează, devine foarte subtil până rămâne un sentiment vag, matern, de dragoste. Apoi mai „sus” este nimic, un nimic foarte reconfortant unde nu există nici emoții nici sentimente.

  2. Găsesc aici, la tine (nu numai în acest text), ceea ce căutam mai demult și nu reușeam să găsesc: lucruri așezate ordonat, de facut pas cu pas, în etape mai mult sau mai puțin distincte. Dar, probabil că nu eram încă pregătit să găsesc acești pași. Poate nici acum nu sunt pregătit, dar, în orice caz, am mai făcut unii pași, în cunoaștere dacă nu și în practică.

    Mulțumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s