karma fara reincarnare

sa facem lumina in ceea ce priveste karma si reincarnarea.

karma inseamna strict actiune si reactiune. intr-un mediu “inchis” oricarei miscari ii se opune o forta contrara. datorita unor alte forte care exista si functioneaza in acelasi timp este posibila acumularea de energii/fapte iar reactia sa intarzie sa apara, sau reactia poate aparea instant.

exista termenul de instant karma in zilele noastre.

credinta in karma ii da putere, asa cum stiti deja, credinta poate muta muntii, da valoare adevarului. ai fost invatat ca daca faci bine primesti bine, iar daca faci rau te loveste rau, nu?

atata timp cat crezi asta, te vei “lovi” de karma.

intrucat oamenii nu inteleg energiile care lucreaza in aceasta lume precum si in altele, au gasit convenabila karma, iar daca unui om bun ii se intampla ceva rau, neexistand explicatie (omul fiind bun toata viata lui de pana atunci) au spus ca ii se trage de la fapte din alte vieti, din trecut. totul pentru ca asa a fost “invatat” de mic copil, sau si mai convenabil, altul si-a facut karma “negativa” cand a lovit etc pe altcineva., ca de, exista si liber arbitru.

piesa lipsa peste toata lumea sare, si anume “uitarea” altor vieti decat cea existenta.

cum sa te “indrepti” daca nu stii ce ai gresit? cam anapoda.

drept urmare oamenii amestecand vieti trecute, pacate imaginare, draci dumnezei toate laolalta, dau putere, si se deschid “karmei” din timpul prezent, viata de acum.

kermit1

daca toate cele de pana acum sunt clare cum ati interpreta urmatoarea scena:

un om loveste cainele pe care il are in lesa, dar ii da asa sanatos.

isi face omul karma negativa?

sau cainele, fiind om in viata anterioara in care a lovit animalele, isi ispaseste karma lui in aceasta viata?

sunt oameni care l-ar opri pe om sa mai bata cainele, dar daca opresti astfel echilibrarea karmei?

facand haz de necaz ar putea ca lumea sa-i spuna omului, dai, dai mai tare! sa se invete minte ca alta data (intro viata viitoare) sa nu mai loveasca animalele!

“pacatul” asa cum este invatat in diverse religii, nu face altceva decat sa creeze si sa intretina “corpul durere”/ o entitate semiautonoma care face oamenii sa se complaca in suferinta.

corpul durere – vezi Eckhart Tolle puterea prezentului.

 

kermit

 

 

 

 

Advertisements

17 comments

 1. Cred ca trebuie sa ajuti cand poti sa ajuti, daca un caine e batut si poti sa opresti asta, nu cred ca ii incurci karma, daca e, si natura poate riposta cu mai multa putere decat poate un om, de exemplu ii cade o caramida in cap cainelui, intr-un loc izolat, deci daca este portita de a ajuta, nu e degeaba…

 2. oricum crezi tu Ele… 🙂

  degeaba nu este portita aia, asta e sigur.

  dar cum in lumea asta orice lucru isi are opusul lui, avand in vedere strict ceea ce inseamna karma, oare daca faci un “bine” nu te inscrii automat pentru ceva “rau”?

  asta-i “plasa’ cu care oamenii sunt inselati sa revina si sa “repare”, sau sa consume “karma”.

  este o vorba, in biblie, cand cineva te loveste intoarce si celalalt obraz. adica a fi neutru.

  optiunea jucatorului.

 3. Dacă la început am îmbrățișat imediat ideea de karma căci îmi dădea senzația că explică unele chestii și evenimente. Dealungul anilor am început să am bănuieli și dubii serioase cum că îi chiar așa. Articolul tău mi-e binevenit. Mulțumesc.

  • exista karma ca si pricipiu, actiune si reactiune.

   daca intr-un loc se acumuleaza o energie/emotie buna sau rea, in momentul in care ajungi in raza ei depinzand de felul in care esti deschis/inchis, acea energie se poate “elibera’/consuma prin tine.

   restul este ‘plasa”, ca ratiunea sa nu ajunga sa vada, sau nici macar sa nu se intrebe cine este “magicianul” lumii acesteia ca sa spun asa..

   🙂

   • Aici introdusă zicerea „omul sfințește locul” (in momentul in care ajungi in raza ei depinzand de felul in care esti deschis/inchis, acea energie se poate „elibera’/consuma prin tine. ) primește înțelesul corect?

   • da.

    omul constient poate transfera acea energie stiind ce face cu ea, spre deosebire de cel care nu stie si care poate trece la actiune fara a intelege exact ce si cum.

    ca si posibilitate exista si persoane care fara sa stie exact cum, fac “voia” celui de sus ca sa spun asa..

 4. La chestia cu cățelul.În momentul în care te implici emoțional, judeci automat pe unul sau pe altul dintre partide, ai hrănit energetic o parte sau celaltă, astfel ai alimentat drama în loc să o dizolvi.

  • ai punctat bine.

   a judeca inseamna ca consideri ca stii cat ei, sau chiar mai bine, de iti permiti sa te implici.

   judecata inseamna ca “crezi ca stii ce e bine si ce e rau”, pe cand in realitate compari ceea ce vezi cu niste memorii/amintiri, care la randul lor sunt puse acolo de cand nu stiai 🙂

   ca o contra partida, observarea iti ofera un moment de timp in care… vezi cum functionezi. 🙂

   • Exact. Observatorul exersat, deschis, (într-o altă ordine de idei), poate descâlci situația mult mai bine direct în planuri mai fine fără să intervină mecanic.

 5. Până la urmă și chestia asta cu karma (acțiune, reacțiune) pare să fie o chestie matematică. Evenimentele se adună matematic într-un complex de energii care dau o consecință. În funcție de complexitate și de termenii implicați, manifestarea energetică poate veni mai repede sau întârzie.
  Aici despart două feluri de consecințe: coapte și necoapte. În timp ce consecințele coapte nu mai pot fi dizolvate, ele însă prin introducerea de termeni noi, conștient, pot fi ameliorate simțitor, astfel încât deznodământul să se apropie simțitor de neutru.

 6. Chestia asta cu “Karma” merge foarte bine, la pachet, cu “iudeo-crestinismul”! Ce rezulta este omenirea contemporana, adica noi. Aoum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.