uitarea – adevarat

cea mai tare functie/comanda/linie de cod a acestei lumi.

daca nu iti amintesti cine esti, cum ai ajuns aici, si nu vezi unde mergi.. e groasa treaba ca sa spun asa.

se spune ca oamenii cand vin pe pamant, fie ca se reincarneaza sau nu, primesc ori o bautura ori sunt “sarutati” de un zeu care le sterge memoriile. din anumite vise se pare ca acest zeu poate saruta de ordinul milioanelor la o sarja. 🙂

la fel cei care ajung in rai sunt iar atinsi, sau beau ceva care ii face sa uite lumea de aici altfel durerea pierderii celor de aici i-ar face nebuni de suferinta.

catsoamenii sunt aproape incapabili sa isi aminteasca cine sunt, datorita sistemului care functioneaza perfect.

o minte straina, frica, lipsa timpului, invataturile primite de la altii, sperante desarte, lipsa experientelor personale, corzile elastice,

omul este ca o foaie goala peste care scriu parintii, si cei din jur. apoi toata viata el va compara notitele scrise cu realitatea din jur si va spune si el , aia e bine aia e rau. va percepe lumea prin cele 5-6 simturi, restul va spune ca nu exista.

de aceea sistemul ii pregateste de mici. 5 ore scoala apoi teme. un copil “munceste” de 10 ori mai mult ca un adult. inchipuiti-va ca stati in training, invatati lucruri noi, zi de zi, dimineata curs si dupa amiaza teme. intro saptamana ati cadea jos.

sa va cresteti copii cu libertate, cu detasare fata de sistem, de acele reguli de “fabrica de conserve”  (poate vedeti si filmul Captain fantastic.)

revenind la uitare… exista tehnici de aducere aminte. sa nu va faceti asteptari este mai bine asa, socul poate fi mare.

o samanta poate nu isi inchipuie ca este un stejar inalt si frumos. si ca poate calatori in lumi noi daca este facut scanduri pentru o barca, sau poate arde, in loc sa putrezeasca, trecand in lumea caldurii si a frigului, schimband forme fara sfarsit..

regresie hipnotica, imaginatia, arta visatului sunt cateva tehnici.

si da, constiinta poate fi un numar mare de amintiri+emotii condensate, care formeaza un nucleu.

cine judeca? cu ce compari realitatea din jurul tau? cu memoriile din viata asta, ma rog o parte din ele, pentru ca daca intrebi un om ce a facut acum 3 zile la ora 13, nu mai stie, uitarea lucreaza..

uitarea poate este  atribut al acelei “minti straine”. in momentul in care o indepartam, uitarea dispare. 🙂 atentie la bauturi imediat dupa ce schimbati forma zic.. se pare ca au efecte …

kermit2

 

Advertisements

11 comments

  1. Alcoolul este un instrument foarte eficace pentru uitare. Băut des și în cantități considerabile are darul de a ține Spiritul departe de corp. Îl bănuiesc pe bahus de sabotaj. 🙂

  2. Așa este. Am secvențe din vise și meditații care puse cap la cap dau o oarecare imagine, o schiță de amintire. Aștept cuminte visul acela care știu că va veni în curând cu claritatea necesară.
    Cu plantele nu sunt prietenă.

  3. Interesantă întrebarea: putem uita că am uitat? La mine, deși am uitat, apare un gol în timp, gol ce-mi denunță uitarea ivită. Îmi dau seama ca a mai existat un timp, dar în care pare a nu se fi petrecut nimic. Îmi rămâne doar percepția acelui timp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s