linia timpului – dimensiunile lui

cu mintea in trecut, cu imaginatia in viitorul necreat se pierde prezentul.

harta nu este teritoriul. orice harta are legenda ei. arhetipuri, vindecator, erou, rege, printesa, regina, eremit, mag..  legenda hartii preia interpretarea realitatii.

singura moneda adevarata nu sunt banii sau cunostintele, sau.. sau..

ci timpul.  toate se platesc cu timp.

cea mai pretioasa moneda din lume este timpul.

si ghici ce.. avem o suma fixa.

putem sa o cheltuim sa accesam o sursa nelimitata, libertatea, sau.. sa o cheltuim pe orice dar sa fie “cu de toate” 🙂

focusul determina realitatea.

supereroi sau.. oameni mancand shaorma? tu decizi. care tu? 🙂

realitatea calca peste harta, de nu ramane nimic din bietul zeu Loki..

 

Advertisements

13 comments

  • focusul, nivelul de concentrare pe momentul prezent, determina realitatea in care traiesti.

   exemple:
   # cuiva ii este teama de caini, iar cand merge in parc este foarte atent la toti canii din zona. depinzand de cat de focusat este sa observe cainii din zona, va omite faptul ca in momentul acela, in prezentul acela, este un soare frumos afaca, iarba verde, florile miros frumos, oamenii din parc sunt relaxati.. etc.

   #cineva este focusat pe un “set de ganduri” si le tot macina in cap in modul continuu. el nu vede ca sta defapt cu mintea in trecut, sau intr-o dimensiune (alta decat cea de aici) si o tine asa zile, luni.. nu face nimic bun nici in acea situatie mentala, dar nici nu traieste viata aici in prezent.

   #cauti un obiect pierdut prin casa. cu atentia pe imaginea mentala a obiectului, poti sa treci cu privirea de nenumarate ori peste obiectul cautat si sa nu-l observi. asa-i? 🙂

   echilibrati traitul in prezent.

   exista o zicala care ne arata exact asta:
   esti furios? priveste in jur. ce este schimbat in jurul tau? o sa observi ca lumina e la fel, vantul adie usor, ceilalti oameni merg normal pe strada..
   esti bucuros? priveste in jur, ..

   se schimba doar focusul nostru.

   asadar sprijiniti-va pe realitatea din jur.

   am explicat mai bine?

   • Da:)
    Ar fi minunat daca ai reusi sa ne ” povestesti ” si despre celalalt tip de “focus” (nu doar trairea in prezent), acela prin care sa reusim in mod practic (ca o disciplina de zi cu zi), sa scoatem din subconstient toate programele gresite ce stau ascunse acolo din primii ani de viata ..
    Sau, sa ne vorbesti despre ” focusarea ” eficienta prin care sa traim STAREA de a constata ca le putem “sterge” pe cele gresite, ca ne putem crea noi retele neuronale de liniste, pace, fericire, iubire de sine, incredere, abundenta, lipsa fricii, convingerea ca putem trai sentimentul de libertate precum al pasării în zbor ..
    E bine, e frumos cand asculti, auzi, citesti si intelegi ca singur iti poti crea realitatea, esti sigur ca asta-i Cheia…numai ca sunt foarte putini cei ce stiu sa faca asta. Si, sunt si mai putini cei stiu sa te invete sa parcurgi acest labirint, asa cum, atunci cand inveti sa scrii (copil fiind) primele litere, invatatorul iti conduce, cu mana lui, degețelele pe hartie si-ti creioneaza conturul literelor..Si-apoi se contureaza tot alfabetul si literele capata sens, substanta si traire..

    Multumesc pentru toate si tot,
    o eleva nu prea silitoare 🙂

    P.S. Cum arata o zi si-o saptamana din viata ta ? 🙂

   • pai am mai povestit despre cum se face.

    avand in vedere nivelul de energie este cel care permite intelegerea, infaptuirea oricaror fapte pornesti cu asta. ai grija sa fii odihnita in primul rand.

    apoi acel focus special este adus de tehnica numita “recapitulare”, este tehnica descrisa de castaneda, despre care am mai vorbit eu pe aici.

    faci recapitulare iti recapeti energia inapoi, si vei putea sa intelegi si sa faci din ce in ce mai usor lucruri.
    🙂

    ps: nu esti eleva mea, eu nu am elevi, doar exprim niste aspecte de pe un drum cu inima.
    nu va cedati puterea nimanui, niciunui “invatator”, cel putin pana nu il testati bine, adica sa vedeti si rezultate.

    lumea este foarte mare, iar eu abia am timp pentru mine, sa lucrez cu mine. cine vrea prinde din mers, daca e ceva de prins.. 🙂

 1. până nu de multă vreme și încă, trăiam așa cum spui tu – în toate părțile, mai puțin în prezent. se pare că încet, cu întoarceri și reîntoarceri, învăț să descopăr și bucuria prezentului. e drept. în prezent simt o energie vie, e ca și când ai aprinde un artificiu, o scânteie succesivă. se pare că atunci când energia ta se conectează la energia din jur ies scântei. 🙂 și totuși, am un sentiment ciudat că dacă aleg să trăiesc în prezent pierd ceva. și nu-mi dau seama ce. e posibil să fie obișnuința de scufundare în trecut și viitor sau sentimentul iluzoriu de control dat de scufundările ăstea. e ciudat că nu mi-e ușor să fiu unde sunt. :)) voi aveți sentimentul ăsta de pierdere a ceva odată cu recâștigarea prezentului?

  • da da scantei lumina bun bun.. vezi si simti bine.

   am si eu sentimentul de pierdere cand si cand… e un semn ca esti bine unde esti. 🙂

   o intrebare buna ar fi, cine in realitate simte ca “pierde” ceva? tu sau.. tu?

   eu stiu de unde vine sentimentul, pt mine evident.

 2. uhm… cred ca stiu ce zici acolo. pai, cand ai un eu pe care poate nu l-ai prea bagat in seama si mai ai inca unul pe care ai avut grija sa il construiesti toata viata cred ca tendinta e sa te refugiezi in cel pe care crezi ca il stii cel mai bine, adica ala construitu’. mai confuze devin lucrurile cand ai tot incercat sa-l construiesti si cu bucati din celalalt si celalalt e ca un peste alunecos pentru ca, probabil, e continuu. well… 🙂

  • stii care este cel real. 🙂

   poate unii oameni contruiesc o copie frumoasa care reflecta adevarul, sau poate este asa deosebit incat te poti bucura de el..

   e nevoie de el, traim printre oameni dara…
   cu lipsa controlului are probleme copia. dar daca este educat, toate bune apoi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s