reamintiri 7 – esente

citate care exprima principii 1 – adevar

“Este necesar să construim un nucleu de tăcere interioară în profunzimea noastră care va creşte moment după moment, de fiecare dată când este practicată.”

Vechii samani tolteci au descoperit că oboseau prin tăcerea interioară mintea Zburătorului, astfel, Zburătorul fuge, demonstrându-se în mod absolut originea sa nonumană.

“Adevărata provocare pentru o fiinţă umană începe doar în momentul în care Zburătorul îi părăseşte mintea. Restul este doar pregătire.”

Diferenţa fundamentală dintre o persoană obişnuită şi un războinic este că războinicul priveşte totul ca pe o provocare, în timp ce omul obişnuit priveşte totul ca pe o binecuvântare sau ca pe un blestem.” don juan

 

Cel care cauta sa nu inceteze sa caute pana nu va gasi, si atunci cand va gasi se va tulbura, si daca se va tulbura, se va minuna si va fi rege peste tot. – isus

Oricine va gasi întelesul acestor cuvinte nu va gusta moartea.

Advertisements

2 comments

 1. “Visibilia ex Invisibilibus. “(Tot ce vedem și atingem, tot ce este vizibil, izvorăște din invizibil )

  „Aspiră la libertate, înalţă-te deasupra acestei mulţimi de naufragiaţi. Însuşeşte-ţi un alt mod de a simţi. Cucereşte nemărginirea din interiorul tău şi galaxiile vor deveni fire de nisip.”

  “Dependenţa este consecinţa diminuării stimei de sine, abdicarea de la propria demnitate, este masca pe care oamenii o poartă ca să-şi ascundă lipsa de libertate şi respingerea vieţii. A fi dependent înseamnă să încetezi a mai crede în tine însuţi. Ea apare atunci când îngăduim să ne fie zdrobită Fiinţa. Sa depinzi înseamnă să te opreşti din visat.”

  “Iubeşte-te cu toată puterea şi totul în lumea aceasta va fi perfect. Totul, zic: totul, inclusiv trecutul, va lua asemănarea ta şi va fi creat după tine, în perfecţiune.”

  Stefano Elio D’Anna – Şcoala Zeilor

  “Zorbas m-a învățat să iubesc viața și să nu mă tem de moarte.”

  “De cele mai multe ori, eu nu vorbeam; ce să spună un “neîmpăcat” ca mine unui diavol împielițat ca el? Îl ascultam vorbindu-mi despre satul lui din Olimp, despre nămeți, lupi, rebeli, Sfînta Sofia, lignit, piatră albă, femei, Dumnezeu, patrie și moarte – și deodata, când simțea că plesnește și vorbele nu îl mai încap, sărea în sus, pe pietrele colțuroase de pe țărm și începea să danseze.”

  “De multe ori mi-a fost rușine în viață surprinzîndu-mi sufletul că nu îndrăznește să facă ceea ce nebunia supremă – esența vieții – îmi striga să fac; niciodată însă nu mi-a fost rușine de sufletul meu ca în fața lui Zorbas.”

  Zorba Grecul – Nikos Kazantzakis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s