pacatul – oare?

ferice de cel sarac cu duhul!   :)))

“- daca nu stiu de existenta lui dumnezeu si a pacatului, mai ajung in iad?

– nu fiule, nu ajungi daca nu stiai.

– atunci… de ce mi-ai spus?”

 

Image result for it is true that if i didn't know about hell is no sin?

Advertisements

11 comments

  • „- Avem un duşman care a venit din adâncurile cosmosului şi a preluat controlul vieţilor noastre. Fiinţele umane sunt prizonierii săi. Acest duşman este domnul şi stăpânul nostru. Ne-a făcut docili, neajutoraţi. Dacă protestăm, el ne suprimă protestul. Dacă vrem să acţionăm independent, ne cere să nu facem asta… M-am învârtit în jurul cozii tot timpul, insinuând că ceva ne ţine prizonieri. într-adevăr suntem prizonieri!

   – Dar cum pot face asta, don Juan? întrebă Carlos, oarecum înfuriat de ceea ce auzea. Ne şoptesc toate astea în timp ce dormim? – Nu, nu aşa. Asta e o tâmpenie! spuse zâmbind don Juan. Ei sunt infinit mai eficienţi şi mai organizaţi. Pentru a ne menţine supuşi şi slabi, s-au angajat într-o manevră surprinzătoare, ca un bun strateg. O manevră teribilă din punctul de vedere al celor care o suportă. Ne-au dat mintea lor! Mă auzi?

   Aceşti prădători ne-au dat mintea lor, care devine mintea noastră.”

   suficient de clar zic..

 1. Pe la noi se spune că, superstițiile pe care nu le cunoști, nu te ating.
  Probabil că mintea generează ca ele să se împlinească, atunci când aflăm de ele? Eu cred că da, pentru că, dând deoparte credința într-o superstiție, ea nu m-a mai atins, deși o cunoșteam. Asta se petrecea cândva, în tinerețe, când mai credeam în superstiții.

  • ferice cei saraci, cu duhul. 🙂 da

   orbul trece prapastia pe un podet ingust fara nici o problema.

   apai daca ai apucat sa le cunosti (ai gustat din pomul cunoasterii) trebuie un efort deosebit sa nu le lasi sa te atinga. poti sa stii de ele, dar fiind impecabil, tu nu esti accesibil lor.

   • Ai dreptate, atunci mi-a fost greu să scap de condiționările formate. Dar astăzi… Nu pot decât să fiu mulțumit de scăparea de condiționări, căci astfel am căpătat, fie și în parte, libertate.

    În ce privește sintagma “fericiți cei săraci cu duhul” aș spune că ea se referă, printre altele, și la lipsa cunoașterii. Oamenii cerebrali dau mult de lucru minții superficiale, astfel că-și consumă energia, pe când cei ce cunosc puține, vor lăsa mai mult spațiu minții profunde. Știu, acum a “vorbit” mintea mea superficială.

   • ai constatat bine. 🙂

    in ceea ce priveste mintea “superficiala” ea este un instrument.
    o folosim si noi spre binele nostru mai inalt, asa ca are folosinta ei, vrei nu vrei in lumea asta si cu ea facem treaba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s